måndag, januari 07, 2008

Örebro - bäst och sämst på talangutveckling

Funderade kring ÖSK och talanger idag. De flesta vet att ÖSK inte är klubben för talanger som vill utvecklas till proffs. Talangerna i nejden flyr ÖSK som pesten och går hellre till andra klubbar för att utvecklas. Samtidigt så kommer det fram MASSOR av talanger i Örebro. Halva Forward som var nära gå upp i superettan, hade en så låg medelålder på spelarna att de skulle kunnat ställa upp i en pojklagsserie, har nu slussat vidare halva truppen till allsvenskan eller utländska klubbar. Andra stadsklubbar har liknande historier där talangerna går vidare utan att passera ÖSK.

Som det verkar så har Örebro som stad en fantastisk maskin för att ta hand om ungdomar upp till 16-17 år men när det är dags att ta det där sista klivet till eliten så har vi helt uppenbarligen inte en aning om hur man gör. För när en och annan talang tar sig fram till ÖSK så blommar han aldrig ut förens han flyttat från staden.

ÖSK måste börja vara självkritiska, och sluta säga att de har en så fantastisk apparat för talanger för det är ju helt uppenbart för alla oss andra att det inte riktigt är så.

2 kommentarer:

  1. Ja tyvärr så är det på detta viset i örebro! Men vi får hoppas att med Lasse Z som talangansvarig i örebro kan ändra på saker o ting....men et är nog som vanligt att ledningen behöver om strukturera lite....

    SvaraRadera
  2. Ja som vanligt så måste man börja uppifrån.

    Jag har också förhoppningar på Lasse Z men jag tror att problemet som så mycket annat inom fotboll sitter i kulturen. Det hänger inte på en person utan på miljön de verkar i.

    Men skam den som ger sig.

    SvaraRadera