torsdag, oktober 01, 2009

Wanderson-gate

Gais har medvetet använt en spelare utan arbetstillstånd under tre matcher i allsvenskan. Nu har man fått tillstånd retroaktivt för denna period men innebär det att Gais ska gå skuldfria för det?

Nej! Det skulle ju vara helt befängt. Det skulle öppna dörren för alla att slänga in spelare utan tillstånd. Om man inte följer reglerna så går det ju inte att köpa sig fri i efterhand, skadan är ju redan skedd. Wanderson har spelat utan arbetstillstånd under nästan två månader. Men reglerna säger att förseelser preskriberas redan efter två veckor så ärendet gäller bara de tre senaste matcherna mot Gelfe, Hammarby och ÖSK. Tre matcher Gais vann.

Att det sedan skulle kunna hänga på att ingen hann protestera innan ansökan lämnats in känns ju rent ut sagt löjeväckande. Tänk om allt skulle fungera så. "Nä om jag lämnar tillbaka pengarna från mitt bankrån innan någon anmäler det till polisen så går jag fri."

Det är ju synd på så många plan att Yunus har fått en stroke och inte kan spela längre. Men om han hade kunnat det så hade det bara att vara för ÖSK att sätta in honom på planen direkt ifall förbundet skulle avslå protesten mot Gais.

Det skulle kännas som att förbundet spottade Yunus i ansiktet om de tillät detta.


ps. Vill lägga till att jag av princip inte gillar när sport avgörs utanför planen men regler är regler och ska vara lika för alla, punkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar