måndag, december 10, 2007

Joel en "gutt"?

Det här okynnes-säljandet gillar inte jag.

NA gick ut idag med nyheten att Joel Riddez, ÖSKs lagkapten, årets Kuban 2007 och ÖSKs överlägset bästa spelare det gångna året kan vara på väg att säljas till en norsk klubb.

Varför måste man till varje pris alltid sälja så fort det kommer in ett bud från en utländsk klubb. ÖSK säger ju själva att ekonomin är god och då behöver man ju inte sälja sin lagkapten. Erbjud en förlängning av kontraktet med ett par år med en lönehöjning istället.

Jag kan förstå ifall spelarna som är aktuella för en försäljning är sugna på att flytta. Större pengar lockar. Men jag stör mig på det här med att man alltid måste sälja en spelare så fort någon är intresserad. Det har liksom blivit något som förväntas av klubbarna. Se bara på hur många spelare som blivit asförbannade när deras klubbar mot alla odds sagt nej till ett anbud utifrån. Som om de skulle vara tvungna att säga ja till vad som helst bara för att spelaren vill flytta.

Skulle vi nu tappa Joel så kommer vi förnya på 3 av 4 platser i backlinjen till nästa år. Räkna dessutom med att minst en av dessa 3 nya kommer att ha lite anpassningsproblem och man behöver alternera med ytterligare en spelare (se exemplet med Wikström som alternerade med Holgersson i år). Den fjärde spelaren i backlinjen, Haginge, har dessutom blandat och givit lite i år och är inte alls så säker i startelvan.

Bara för några år sedan så beklagade vi ÖSK fans över att vi sålt/tappat alla spelare i laget med attityd, spelare som är pådrivare. Till nästa säsong kan vi tappa Larsen, Barsom och Riddez. De tre mest solklara pådrivarna under förra säsongen. Vem har vi som ska plocka upp den flaggan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar