måndag, april 20, 2009

Rikemansfolket tar över allt

Det pratades om taskiga publiksiffror i allsvenskan förra året och i år är det väldigt skiftande. Ena dagen är det 1.919 besökare i Bromma och andra är det 23.347 i Malmö. Men då media pratar om dåliga publiksiffor och anledningen varför, tar de sällan upp det mest uppenbara – kostnaden! Med de här galet komprimerade spelscheman som vi haft de senaste två åren med minst två matcher i veckan så betyder det att besökarna har minst en hemmamatch i veckan att gå på och när priset landar på 200-300 spänn stycket så börjar det svida i plånboken. Och då det kommer en ny match redan om en vecka så är det många som helt enkelt hoppar över en match eller två fast de i normala fall hade gått på alla.

Folk som har det bra ställt ser inte sådana här problem. De fattar helt enkelt inte att ett par hundralappar i veckan är MASSOR av pengar för många och att köpa säsongskort för dessa är ofta helt uteslutet.

Fotboll är historiskt sett arbetarnas sport – det känns inte riktigt så längre.

1 kommentar:

  1. Och det det kommer från en VD-inom media-världen. Men alvarligt talat tror jag även att den media-täckning av allsvenskan bidrar en hel del. Idag är det ju bara frågan om vilken eter man ska välja. Alla matcher sänds ju både på tv och internet. Så en kylig måndag med risk för regn sitter nog många hemma framför något av dessa istället för att ta sig till arenorna. Då bidrar det ju inte att det dessutom kostar en stadig slant att komma in. Men tillgängligheten gör nog mer än kostnaden tror jag, det finns tyvärr lite för bra alternativ. Dessutom är det lite för dåliga evenemang runt matcherna för att kompensera för detta.

    SvaraRadera